Stoelen

Het is een uitdaging om een binnengekomen stoel of bank zo goed mogelijk in ere te herstellen.

In- en verkoop van bijzondere stoelen, dat is het hart van Chairs.

Het is een uitdaging om een binnengekomen stoel of bank zo goed mogelijk in ere te herstellen. Wij gaan daar bij uit van restauratie met traditionele materialen. Zie meubelstoffeerderij. Na restauratie komt het meubel in de winkel te staan, meestal ‘in de witte katoen’. Dat wil zeggen dat het meeste werk gedaan is, maar dat de klant zelf een stof kan uitzoeken.

Wat maakt een meubel bijzonder?

Als een meubel veel aandacht nodig heeft dan moet het bijzonder genoeg zijn. Wat maakt een meubel bijzonder? Het frame: hout of staal is de basis. De uitstraling van het hout, een mooie tint, een bijzondere nerf. Daarnaast is een goede leidraad: als een stoel vernieuwend was in zijn tijd dan blijft dit ontwerp met kop en staart uitsteken boven de soms oubollige neefjes die in diezelfde periode ook gemaakt zijn. Dat geldt eigenlijk voor alle toegepaste kunst en voor elke periode.

Bij Chairs zijn stoelen, sofa’s en zo nu en dan een tafel of kast te koop. Uit diverse periodes: Victoriaans, Art Nouveau, Art Deco of Fifties. Onze specialiteit ligt echter in de periode rond 1800: de strakke Hollandse iepen stoelen uit de Louis XVI en Directoire periode en de fantasierijke meubels uit Biedermeier en Empire. In de foto gallery zijn stoelen te zien die bij ons in de winkel te koop staan. Ook zijn er veel meubels te zien die al verkocht zijn bij Chairs : dit ter inspiratie. De foto gallery is niet volledig. In ons magazijn staan nog een heel aantal stoelen te wachten op restauratie. Mocht u weten wat u zoekt, stuur een mail met informatie of foto! Een (vrijblijvende) zoekopdracht is mogelijk.

Te koop

Verkocht